Geplaatst op

Chinese kunstenaars Jackson Li schildert uw portret in Delfts blauw

De Chinese kunstenaar (Jackson) Li Jiansheng is terug in Delft om zijn portretten project voort te zetten. Met alle nuances van het Delfts blauw schildert hij portretten op borden van de aardewerkfabriek De Delftse Pauw, waar ze ook worden gebakken.

Speciaal tijdens Museumnacht Delft biedt Galerie Terra de unieke gelegenheid uw portret, of bijvoorbeeld dat van uw (klein)kinderen, door Li te laten vereeuwigen.

De portrettenserie is afgelopen voorjaar gestart met als eerste een beeltenis van burgemeester Bas Verkerk. Een selectie van de portrettengalerij is tentoongesteld in de Oude Kerk tijdens Delft Keramiek 2013. Het project wordt door Li herhaald in zijn stad Jingdezhen, oorsprong van het Delfts blauw, al 1700 jaar porseleinstad en sinds 2011 zusterstad van Delft. In beide steden zal een expositie plaatsvinden van Chinese en Hollandse portretten in Jingdezhen blauw en in Delfts blauw in al haar boeiende schakeringen.

Vrijdagavond 25 oktober, Museumnacht Delft, in Galerie Terra Delft, Nieuwstraat 7, vanaf 19.00 uur: portretschilderen live of via een foto. Kosten per bord € 125,00, dubbelportret € 175,00. Voor een afspraak neemt u contact op met de galerie: 015 2147072 of info@terra-delft.nl.

PA130012